Löydätkö kuvasta tarkka-ampujan?

Mitä minä olisin kaivannut mukaan palvelukseen astuessani?

Hei tuleva varusveijari!

Niinkuin jokainen meistä, muistan elävästi päivän, kun astuin varuskunnan porteista sisään. Jännitys ja odotukset olivat korkealla, mutta samalla mielessäni pyöri kysymys: jäikö jotain tuikitärkeää ottamatta mukaan?

Olin googletellut muutamasti hakusanoja kuten ''Mitä ottaa inttiin mukaan'' sekä ''Mitä mukaan palvelukseen'', mutta tulokset olivat hieman ympäripyöreitä

Jakaakseni kanssanne omia oivalluksiani ja kokemuksiani, haluan kertoa, mitä minä olisin kaivannut varusteisiini inttiä varten päivästä yksi alkaen.

 

1. Avainketju:

Kuvittele tilanne: aamu, jäätävä kiire, ja avaimet ovat hukassa. Se pieni avainketju, joka roikkui vyössäni oli pelastus monessa tilanteessa. Tiesin aina, missä avaimeni olivat, eikä tarvinnut stressata hukkuneita avaimia.

 

2. Karabiinihaka:

Kiireessä kaikki tärkeät tavarat saattoivat unohtua. Muistan, kuinka kiinnitin kenttäpulloni ja muut käden ulottuville suositellut tavarani karabiinihakoihin repussani. Ne olivat aina käden ulottuvilla, eikä minun tarvinnut kaivella repun uumenista etsiessäni jotain tärkeää.

 

3. Särmärit:

Palvelusohesäännön mukaan punttien pitää roikkua maihinnousukengän päällä, ja tätä sääntöä on vaikeaa noudattaa ilman apuvälineitä. Särmäreillä pidetään puntit kunnossa läpi päivän palveluksen. Nämä kun laittaa aamulla kunnolla, niin ei puntteihin enää tarvi loppupäivänä koskea.

 

4. Juomakuppi:

Tauot olivat arvokasta aikaa, ja kuppi, joka kulki kätevästi pakin sisällä, oli aina mukana. Ei ollut mitään parempaa kuin nauttia kuppi pikakahvia metsäleirillä. Se tuntui kuin pieneltä ylellisyydeltä keskellä kenttäolosuhteita.

 

5. Otsalamppu:

Yöharjoitukset olivat pimeitä, ja otsalamppu oli ehdottoman tarpeellinen. Se valaisi tieni eteenpäin ja teki pimeistä öistä hieman valoisampia. Pieni kaveri, joka teki suuren eron.

 

6. Puukko:

Puukko tuli pian olemaan yksi tärkeimmistä työkaluistani. Ruokaa laittaessa, nuotiota tehdessä tai monissa muissa tilanteissa se oli luottokumppanini. Käytännöllisyys ja monikäyttöisyys tekivät siitä korvaamattoman.

 

7. Boresnake:

Aseen puhdistus ei ole ehkä kaikkein glamourööseintä hommaa, mutta se on välttämätöntä. Boresnake oli kuin salainen aseeni, joka auttoi minua pitämään aseeni huippukunnossa kenttäoloissa.

 

Näiden varusteiden avulla tein palveluksestani hieman sujuvamman ja mukavamman. Listan tarvikkeet voi helposti ostaa yhtenä pakettina esimerkiksi täältä: https://tstgear.com/products/supply-drop-bootcamp

 

Toivon, että voitte hyödyntää näitä vinkkejä omassa inttiseikkailussanne. Muistakaa, valmistautuminen on avain onnistuneeseen inttikokemukseen. Onnea matkaan, tulevat soturit!

Takaisin blogiin